12 kızgın adam

1957 yapımı amerikan drama filmidir.tek mekan filmlerinin kralıdır. 12 jüri üyesiden bir tanesinin sanığı suçsuz bulması ve diğer jüri üyelerini ikna etmek için çırpınmasını anlatır. her oyuncu oscarlıktır.
zamanının çok ötesinde bir film, insanların karar verirken hangi faktörlerden etkilendiğini çok güzel göstermiş hemen açıp izleyin :)
eğer bu entryi okuyorsanız, hemen okumayı bırakıp bu filmi izleyin. oyunculuk desen var, etkileyicilik desen var, olayı içinizde hissetirme deseniz var. ne ararsanız var hani.
bu öyle bir film ki zamanında birçok ülke bunun uyarlamasını yaptı ( aralarınsa en gerçeğine yaklaşabilecek olan almanların olabilir) etkileyici bir oyunculukla bize her tip insanı gösteriyor aslında. bahsi geçen 12 adamın hepsi günlük yaşamda gördüğümüz tiplemeler.
hiçbiri yabancı değil, her biri sanki bir başka tanıdığınızı anlatıyor. en iyi toplum analizini gerçekleştirebileceğiniz bir film de aynı zamanda. gerçekten, izlememiş olan varsa hala koşun ve izleyin. pişman olacağınızı sanmıyorum
her sinema severin izlemesi gereken bir film. bir sinemacı olarak türkiye de neden oda filmi kültürü yok? sorusunu sordurtuyor bana… bir gün belki belli mi olur ben çekerim :)
sürü psikolojisi kavramını gözler önüne seren bir film. 12 adam aslında etrafımızda olan insanları temsil ediyor. filmde sonuç baştan belli gibi gözükse de siz en iyisi izleyip görün..