bird box

2018 yapımı netflix serisi filmidir. açıkçası bendeki ilk izlenimi, öldüren sis filmi oldu. öldüren sis bildiğiniz gibi stephen king in ölümsüz eseri skeleton crew den esinlenilerek yapılmıştı. çok pesimist bi sonu vardı benzer öğeleri bird box ta da bulmak mümkün. belirsiz ve gizem her ne kadar canımı sıksa da olay örgüsü fena ilerlemedi.
not: 7.1/10
bana ilk anda walking dead havası sezdiren, -kurgu coloristleri bile aynı sanki- böyle senaryolar tutuyor buradan yürüyelim dediklerini düşündüğüm, yine de hoşuma giden film. merak uyandırdı mı, evet. şaşırttı mı, sonu hariç evet. tavsiye edilir mi, tabi neden olmasın
sandra bullock'un başrolünde olduğu josh malerman’ın romanından uyarlanan netflix filmi. detaylara çok takılmazsanız, yalnızca ilgi çekici bir konu eşliğinde gerilmek istiyorsanız gayet amacına ulaşan, güzel bir film.
bu film çıkmadan önce johs malerman'nın kitabını okuduktan sonra asla tavsiye etmeyeceğim bir film. yani bir uyarlama herhalde en kötü bu kadar yapılabilir. kitabı okurken gerilmekten yorulan ben, filmde tek kasımı bile oynatamadım. eğer siz de kafes romanını okumuşsanız, asla tavsiye etmiyorum. o roman aklınızda öyle güzel kalsın. ancak romanı okumamışsanız bir şans verilebilir, bomboş bir vaktinizde zamanın hızlı geçmesine yardımcı olur.

dip not: sizin yerinizde olsam kitabını okurdum, gerçekten kitabı çok çok iyiydi. kesinlikle onu filmden bağımsız tavsiye ediyorum.