suç ve ceza

ahh raskolnikov ahh.
yoksulluktan öğrenimine devam edemeyen üniversite öğrencisi raskolnikov, toplumun yararı için kuralların ve kanunların yok sayılabileceği düşüncesiyle, toplum içinde bir parazit, bir “bit” olarak saydığı tefeci kadını öldürür. toplumu bir parazitten kurtarmak adına böyle bir olaya cesaret ettiğine kendisini inandırmaya çalışsa da vicdanının rahatsız edici sesinden bir türlü kurtulamaz. bu cinayet ve kahramanın yaşadığı vicdan azabı çevresinde “suç” ve “ceza” kavramlarının derinlemesine tartışıldığı bu romanda; raskolnikov’un ikilemleri ve iç çatışmalarından yola çıkarak insanoğlunun toplumsal, ahlaki ve dini değerleri de sorgulanır. aynı sorgulamayı kendi içerisinde de farkında olmadan yapmaya başlayan okur, raskolnikov üzerinden yaşamını, düşüncelerini ve sahip olduğu değerleri irdelemeye başlar.
hayal sahnesinin gelmiş geçmiş en güzel oyunu. canım ablamla deniz hocamın en başka yorumları. şimdilerde ise netoçka nezvanova sahneliyorlar. en yakın zamanda izlemeyi umut ediyorum. bol gişe!
" namuslu olmak sizi diğer insanlardan üstün yapmaz, övünme hakkını vermez, zaten herkes yaşadığı sürece namuslu olmak zorundadır."