the shining

stanley kubrick imzalı, psikolojik gerilim türündeki bu film içinde barındırdığı gizli mesajlarla izleyiciyi içine çekiyor. normalde türk korku filmleri bu konuda zaman zaman başarılı yapımlar ortaya koysa da, bu film beni gerçekten derin düşüncelere sevk etti. jack nicholson in oyunculuğu da tabi ki başka bir etmen. size bir ipucu: redrum...
not: 8.5/10
harika bir film, biraz ürkütücü ve anlamakta güçlük çekebileceğiniz ama son derece şaşırtıcı bir ustalıkla sizi bağlayan bir film.
kubrick'in en iyi eserlerinden olmakla birlikte dünya sinemasının da önemli bir noktasında kendine yer bulmuş 80 yapımı korku filmi. king'in aynı isimli romanı taban alınmıştır. dediğim gibi taban alınmıştır çokça farklılık göze çarpmaktadır. hatta bu yüzden yazar, filmi beğenmemiştir. izlenmelidir.
(bkz:stephen king)'in aynı isimli kitabından uyarlanmış ve yönetmeni (bkz:stanley kubrick)'tir. (bkz:jack nicholson)'un oyunculuğuyla devleştiği filmdir. sinema tarihinin kültlerinden biri kabul edilir, o kadar sinematografiktir ki her durdurduğunuzda karşınıza bi fotoğraf çıkar. ayrıca stephen king filmi beğenmemiştir.
korku gerilim filmlerinin babası harika bir film. psikolojik korku sevenlerin kesinlikle izlemesi lazım.
üniversitede incelemesini yaptığım film. her sahnesini tekrar tekrar izlemek zorunda kalmıs olmama rağmen gerilim aynı gerilim