1957 yapımı amerikan drama filmidir.tek mekan filmlerinin kralıdır. 12 jüri üyesiden bir tanesinin sanığı suçsuz bulması ve diğer jüri üyelerini ikna etmek için çırpınmasını anlatır. her oyuncu oscarlıktır.
sivas'ın bir köyünden çukurovaya çalışmaya gelen köse hasan, pehlivan ali ve yusuf adlı üç arkadaşın mücadelesini anlatır. film 28 yıl yasaklanmıştır. orhan kemal'in aynı adlı romanından uyarlanmıştır.
mustafa yeşilova tarafından yazılan ve 1978 yılında milliyet yayınları tarafından yayınlanan romanın ismi. milliyet tarafından düzenlenen roman yarışmasında birinci olmuştur.
1961 yılında, yönetmenliğini memduh ün'ün yaptığı türk filmidir. film, berlin film festivali'nde gösterilmiştir. izlenir bir filmdir.anne olmanın zorluğunu ,gerçek sevgiyi ve dostluğu anlatır.
aniden eşinin bir kahve reklamı yapması ve bir adamın sitkom vari bir şekilde hayatını devam ettirmesi muazzam.
aynı zamanda insana hayatımızın bir kurmaca olduğunu düşündüren ve yeni şeyler keşfetmek yerine standart bir hayat yaşadığımızı anlatan bir film. her gün okula giderken aynı kişileri görünce dünün aynısı derdim ve bu film bana bunu hatırlattı.
günaydın! olur ya belki sizi göremem; iyi günler, iyi akşamlar ve iyi geceler!
(bkz:hakan mengüç)---ilişkiler, olumsuza evrilmeye başladığında büyük enerji ve zaman kayıplarına neden olur.ilişkinin bitmesi gerekiyorsa,bu evrede bitirmek doğrudur...
---insan düşünürken dikkatli, uygularken kararlı olmalıdır...
beyaz bir körlüğün tüm şehre yayıldığını düşünün. hızlı ama önüne geçilemez bir şekilde dağılıyor. sebebi belirsiz, insanlar çaresiz... içeride tecrit adı altında toplanan bir grup insan yığını... dışarıda ise serbest bir yığın... körlüğün, görmemekle görmek istememek arasındaki ince çizgisinde insanların kaderi.
okumaktan korktuğum, olur da yarım bırakırsam tereddüdüyle masamın üzerinde beklettiğim körlük. daha uzun sürede bitirebilirim diye düşünüyordum lakin bir buçuk günde bitti. anlatımı zor değil, akıcı. bir şaheser... (bkz:josé saramago)
sayaka murata ' nın hayata farklı bir açıdan bakan ancak toplum diretmeleriyle normal bir insan olması için zorlanan, tek bildiği normallik yaptığı kasiyerlik işi olan furukura'nın hikayesini anlattığı kitabı. oldukça kısa ve kolay okunan bir kitap. öyle macera,aksiyon,entrika yok. kitabı okunur kılan karakterin hayattaki duruşu. sürekli 'lütfen normal ol artık' cümlesini duyarak yaşamını sürdürürken toplumla insan arasındaki mücadeleyi açıkça ortaya koyuyor.
okunmaya değer bir kitap.
"kimseyi rahatsız etmediğim halde, yalnızca azınlıkta kalanlardanım diye herkes yaşamımın ırzına geçiyor."
2019 yapımı umur turagay'ın yönetmenliğini yaptığı burçin terzioğlu, birkan sokullu, serkan keskin, melisa şenolsun, feridun düzağaç gibi isimlerin rol aldığı yerli gerilim filmi.
uzun uzun yazmak isterim ama biraz kısa tutacağım. öncelikle can evrenol ile birlikte yükselen yeni türk korku janrası beni oldukça heyecanlandırıyor. artık islami soslu korku -bana göre komediden ibaret- filmlerini izlemekten midemiz bulanmadı mı ? atılan bu yeni adımlar sayesinde oldukça umutluyum .
hikayesini beğendim, oyuncu kadrosunu sevdim. sanat yönetmenliği oldukça tatmin ediciydi. final tahmin edilebilirdi ancak oldukça keyif aldım.
dün itibariyle netflix'te mevcuttur, tavsiye edilir.
gerçek adı (bkz:leon the professional) olan ama türkiye'de en çok satılsın diye adını aşkın gücü olarak bilinen (bkz:luc besson) 'ın mükemmel anlatımıyla, (bkz:natalie portman) küçük yaşta efsane bir oyuncu olacağını gösterircesine performans sergilidiği (bkz:jean reno) ve (bkz:gary oldman) 'ın efsane oyunculukları ile mükemmelleşen filmdir.
yani neo realismo, ikinci dünya savaşından sonra,musollini zamanı sinema akımına bir tepki olarak ortaya çıkmıştır. yoksulluk, kimsesizlik gibi gerçek toplumsal konuları işler ve setler yerine gerçek mekanlarda filmler çekilir. en önemli yönetmenleri roberto rosselini, vittorio de sica, luchino visconti ,bazı kişilere göre de la strada filmiyle federico fellini ‘dir.
1961 yılında, yönetmenliğini memduh ün'ün yaptığı türk filmidir. film, berlin film festivali'nde gösterilmiştir. izlenir bir filmdir.anne olmanın zorluğunu ,gerçek sevgiyi ve dostluğu anlatır.
1961 yılında, yönetmenliğini memduh ün'ün yaptığı türk filmidir. film, berlin film festivali'nde gösterilmiştir. izlenir bir filmdir.anne olmanın zorluğunu ,gerçek sevgiyi ve dostluğu anlatır.